Suzuki GSX-R 1000 – rechemari in service

Suzuki USA a inceput o operatiune de rechemare in service a modelelor GSX-R 1000 produse in anii 2005-2006 pentru posibile probleme ale cadrului.

suzuki5

Dupa mai multe cazuri de cadre crapate sau rupte, aparute in conditii de exploatare extrema, Suzuki Motor Corporation a inceput procedura de rechemare in service, peste 26.000 de modele fiind implicate.

Pot suferi de probleme ale cadrului in special motocicletele celor care practica diverse cascadorii moto precum wheelie, acestea fortand cadrul prin aterizari fortate repetate, sau cele care sufera un impact ce implica ansamblul furca/roata. Constructorul a trimis deja scrisori catre detinatorii de motociclete ce sunt susceptibile a avea probleme de fisurare sau rupere din spatele coloanei de directie.

Suzuki promite ca va inlocui cadrele gasite fisurate si va oferi o garantie de 5 ani incepand cu data schimbarii. In cazul cadrelor fara fisuri, se va aplica pe cadru o armatura pentru intarire folosind nituri si adeziv special.

Nu avem informatii daca modelele GSX-R 1000 comercializate in Romania in perioada 2005-2006 sunt afectate de aceasta problema insa recomandam detinatorilor sa inspecteze cadrul si sa fie cat mai precauti intrucat s-au semnalat si in tara cateva cazuri de cadre rupte.

SURSA: motoflash

Leave a comment