Goodyear lucrează la pneul care se umflă singur în caz de pană

Americanii de la Goodyear lucrează la un pneu capabil să se umfle singur atunci când se identifică o scădere de presiune la roată.
Goodyear lucrează la pneul care se umflă singur în caz de pană

Câţi dintre noi nu ne-am enervat atunci când am făcut pană în timpul unei deplasări importante sau în timpul concediului? Ei bine, americanii de la Goodyear Tire & Rubber Company lucrează la un nou pneu care se poate umfla singur atunci când se identifică o scădere de presiune la roată. Sistemul poartă denumirea de Air Maintenance Technology (AMT) şi are la bază o idee foarte simplă, care nu necesită echipamente suplimentare exterioare.

“În timp ce tehnologia este complexă, ideea care stă la baza sistemului AMT este una relativ simplă şi are la bază energia provenită din mişcarea normală a roţii”, a declarat Jean-Claude Kihn, vicepreşedinte Goodyear. Această tehnologie îi va ajuta pe şoferi să se asigure că pneul lor este umflat corespunzător, întrucât o anvelopă care nu dispune de presiunea corectă va duce la probleme legate de siguranţă, performanţă şi economie de carburant.

“O anvelopă care să-şi poată menţină presiunea de una singură este un produs pe care şoferii şi-l doresc de mulţi ani. Goodyear a decis să preia această provocare, iar progresul făcut este unul foarte încurajartor”, a completat Kihn.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s